Novým riaditeľom závodu Whirlpool v Poprade sa stal Eduard Horbaľ

21.12.2005 Poprad

Bratislava/Poprad 20. decembra (TASR) - Novým riaditeľom závodu Whirlpool v Poprade sa stal Eduard Horbaľ, ktorý doteraz pôsobil v popradskom závode na poste...
Bratislava/Poprad 20. decembra (TASR) - Novým riaditeľom závodu Whirlpool v Poprade sa stal Eduard Horbaľ, ktorý doteraz pôsobil v popradskom závode na poste manažéra priemyselnej prevádzky. Vo funkcii riaditeľa závodu nahradil Errica Biondiho, ktorý sa rozhodol odísť do dôchodku.

Eduard Horbaľ prišiel do spoločnosti Whirlpool Poprad v roku l996. Pôsobil ako inžinier výrobného procesu, vedúci oddelenia výrobného procesu a výrobný manažér až do roku 2001, kedy odišiel pracovať do európskej centrály v Comériu na pozíciu manažéra plánovania viceprezidenta divízie výroby pračiek. Následne bol členom tímu zodpovedného za vybudovanie a rozbeh výrobného závodu umývačiek riadu v poľskom meste Vroclav. Po nábehu výroby rok pracoval na pozícii manažéra závodu. Horbaľ je absolventom odboru Strojárstvo na Technickej univerzite v Košiciach.
\"Potrebujeme sa sústrediť na konsolidáciu popradského závodu potom, čo za posledné roky mal závod významný nárast množstva vyrábaných kusov. Zameriame sa hlavne na radikálne zvýšenie konkurencieschopnosti závodu, \" povedal po nástupe do novej funkcie Eduard Horbaľ.
Popradský závod je s plánovanou produkciou viac ako 1,8 milióna práčok v roku 2005 najväčším výrobcom pračiek v Európe. V tomto roku plánuje spoločnosť dosiahnuť obrat takmer 13 miliárd SKK.
TASR o tom informovala spoločnosť Whirlpool.
 

Vyberte región